Optimizare Seo

Search Engine Optimization – SEO – este procesul de imbunatatire a pozitiei unui site in rezulatele unui motor de cautare. Ca proprietar al unei afaceri online, va doriti ca siteul sa fie cat mai popular in mediul online si sa aduca cati mai multi vizitatori / potentiali clienti.

Optimizare Seo

Procesul de dezvoltare a unei platforme online, a unui site de prezentare si mai ales a unui magazin online nu se incheie odata cu realizarea designului, alegerea platformei si implementarea tuturor tehnologiilor ce transforma o idee intr-un site responsive/functional. Optimizarea pentru motoarele de cautare este, in ziua de azi, mai importanta ca oricand si este esential sa se inteleaga valoarea si potentialul pe care il creaza pentru fiecare afacere online.

Search Engine Optimization – SEO – este procesul de imbunatatire a pozitiei unui site in rezulatele unui motor de cautare. Ca proprietar al unei afaceri online, va doriti ca siteul sa fie cat mai popular in mediul online si sa aduca cati mai multi vizitatori – potentiali clienti ce ulterior vor genera profit.

Daca nu stiti cu siguranta daca ar trebui sa cereti ajutorul unui SEO specialist pentru imbunatatirea vizibilitatii siteului dumneavoastra, puteti tine cont de urmatoarele aspecte:

 • SEO este o investitie nu un cost - Este un fapt cert ca aproape 90% dintre persoane cauta informatii despre un produs, serviciu sau afacere online cu ajutorul motoarelor de cautare inainte de a face o achizitie. Internetul a facut posibila accesarea oricai informatii in timp real, intr-un mod simplu, rapid si foarte confortabil, iar in acest mediu, motoarele de cautare sunt instrumentele ce fac posibila gasirea acestor informatii. Potrivit analizei „Internet Live Stats”sunt efectuate peste 52.000 de cautari Google intr-o singura secunda si peste 4 miliarde de cautari intr-o singura zi. Dintre acestea, 20% dintre cautari contin cuvinte cheie si intrebari unice iar daca tinem cont de faptul ca tot mai multi utilizatori folosesc un sistem de cautate inteligent bazat pe cuvinte cheie selectionate, SEO este o cea mai buna investitie pentru a creste vizibiliatea unui site. 
 • SEO poate transforma o afacere mica intr-un brand de succes - Optimizarea SEO este un proces care necesita o cercetare atenta si multe ore de munca dar care are capacitatea de a face un site cunoscut si popular in mediul online. Atentia mea se concentreaza pe identificarea si promovarea de cuvinte cheie menite sa aduca noi potentiali clienti.
 • Este o parte importanta a mixului de marketing - Importanta SEO nu poate fi ignorata atunci cand vorbim de tehnicile de marketing utilizate de catre o companie. Utilizarea combinata a tehnicilor de marketing precum crearea unei identitati vizuale, branding, promovare, social media cu optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta cea mai buna modalitate de dezvoltarea a afacerii, de atragere si fidelizare a clientilor.
 • SEO este un ingredient important - Chiar daca ati lucrat si investit in crearea unui site functional si atractiv pentru afacerea dumneavoastra, acest lucru nu este suficient. Fara optimizare si fara ajutorul unui SEO expert site-ul nu va fi vizibil pe prima pagina a motoarelor de cautare si nu va deveni cunoscut in randul clientilor. Cu o consultanta buna si un plan de actiune bine pus la punct, site-ul dumneavoastra se va situa in fata concurentilor – lucru care va duce la atragerea mai multor clienti si la cresterea veniturilor.
 • Ajuta la consolidarea increderii si a credibilitatii - Asa cum am mentionat anterior, SEO este o tehnica care poate face o diferenta imensa atunci cand vine vorba de crearea unui brand puternic si usor de recunoscut.

Fiecare site web este diferit si nevoiele fiecarui client difera in functie de obiectivele pe care doreste sa le atinga. Tinand cont de acest aspect strategia SEO pe care o abordez porneste intotdeauna de la o expertiza particularizata a mijloacelor ce trebuiesc implementate pentru a imbunatati vizibilitatea siteului in mediul online pentru atingerea si depasirea targetul stabilit. Aborbarea mea SEO este una personalizata in doua faze:

Faza 1:  Optimizare On-site

Un prim pas este acela in care voi analiza continutul pentru a identifica sfera de cuvinte cheie si expresii de cautare potrivite nisei de activitate a siteului si voi elabora un plan strategic detaliat. In lista enumerata mai jos sunt mentionate elementele tipice si pasii generali parcursi:

 • Analiza si strategia SEO – voi revizui intreg continutul site-ului si a istoricului sau, voi identifica si analiza concurentii online si voi dezvolta o strategie personalizata pentru optimizarea siteului dumneavoastra.
 • Identificarea cuvintelor cheie – voi realiza o cercetare ampla a pietei si a publicului targetat si voi stabili ce cuvinte cheie si expresii sunt benefice pentru optimizarea SEO si includere in mod natural in paginile site-ului.
 • Selectarea cuvintelor cheie si introducerea lor in paginile siteului, tinandu-se cont de desitatea acestora astfel incat continutul sa fie unul calitativ.
 • Meta Tags – voi stabili care sunt si voi edita meta tagurile, title tags, H1 tags, image tags si voi elabora meta descieri (meta descriptons) scurte si concrete pentru fiecare pagina in parte.
 • Audit tehnic SEO – voi cerceta ca in site sa nu existe erori tehnice (301 redirect, sitemap, duplicate content, 404 issues, broken links, etc.).
 • Mobile SEO Website Check/Development – Google penalizeaza siteurile care nu sunt optimizate pentru cautarea de pe mobile sau tablete. 
 • Diverse modificari prinvind structura link-urilor sau a site-ului.

Faza 2:  Optimizare Off-site

Cea de-a doua faza a optimizarii este foarte importanta in generarea de trafic catre un site. Aceasta cuprinde crearea de linkuri linkuri relevante care sa directioneze continutul catre pagina dumneavoastra (inbound links de pe alte siteuri, bloguri, retele sociale, directioare web catre site-ul pe care-l optimizez), content marketing, social media management, local search profiles, etc.

Comentarii

Nu avem nici un comentariu.

Lasa un comentariu