Custom CMS vs. Pre-Built CMS. Care este solutia cea mai buna pentru un magazin online?

  • Acasa
  • —»
  • Blog
  • —»
  • Custom CMS vs. Pre-Built CMS. Care este solutia cea mai buna pentru un magazin online?

Custom CMS vs. Pre-Built CMS. Care este solutia cea mai buna pentru un magazin online?

Custom CMS vs. Pre-Built CMS. Care este solutia cea mai buna pentru un magazin online? Proiectarea, dezvoltarea si gestionarea unui site web nu a fost niciodata mai usoara decat in zilel noastre cand aproape orice persoana fara cunostinte tehnice solide ar putea sa construiasca un site simplu. Acest lucru se datoreaza in mare parte a sistemelor de management al continutului, sau CMS. Un CMS – Content Management System – este o aplicatie web care permite utilizatorilor sa gestioneze fiecare aspect al site-ul lor. De exemplu: arhitectura site-ului si menuirile de navigare, aspectul si continutul paginilor, comentariile si interactiunea social media, toate acestea pot fi controlate cu ajutorul unui CMS. 
Crearea unui magazin online ridica o multime de intrebari, prima si cea mai importanta fiind legata de tipul platformei pe care urmeaza sa fie dezvoltat: un CMS deja existent (Shopify, WooCommerce, OpenCart, Magento, Cs-Cart, etc.) sau dezvoltarea unui CMS customizat de la zero

Atat platformele Pre-Built cat si cele Custom ofera beneficii similare din punct de vedere al utilizatii finale pentru cele mai multe dintre afaceri astfel ca trebuie sa se tina cont de alte criterii pentru a se stabili care este cea mai buna optiune. Vom observa, insa ca exista diferente intre cele doua tipul de platforme atunci cand analizam lucrurile din punct de vedere al aplicabilitatii, al utilizatorilor si al actualizarii.

Aplicabilitatea

Daca magazinul online pe care doriti sa il creati are nevoie de anumite functii personalizate cum ar fi cautari dupa anumite criterii specifice, afisari multiple ale produselor, tehnologii diverse implementate, folosirea unei platforme pre-built nu va fi cea mai buna alegere deoarece programatorul web va fi limitat si obligat sa lucreze cu protocoalele si arhitectura deja existenta a platformei. Platformele e-commerce au o multime de plugin-uri care pot fi instalate pentru a extinde functionalitatea unui site insa daca se doreste implementarea de noi functii neintalnite in mediul online, lucrul pe o astfel de platforma ar dura mult mai mult decat in cazul construirii unui magazin online custom de la zero.

Utilizatorii

Utilizatorii site-ului vor fi persoanele care vor gestiona CMS-ul si doi factori principali ce se iau in considerare pentru a decide pe ce tip de platforma sa se creeze magazinul online sunt numarul de utilizatori si nivelul lor de calificare. Fiecare CMS se va ocupa de utilizatori si rolurile acestora in mod diferit. Daca aveti o companie mare, cu un flux de lucru foarte descriptiv, un CMS personalizat ar putea fi cea mai buna solutie. Platformele CMS comerciale cat si cele de tip open-cart nu sunt atat de flexibile in stabilirea acestor roluri ci vin cu o serie de actiuni gata implementate. O platforma custom va fi construita tinandu-se cont de numarul utilizatorilor si rolurile specifice pe care acestia le vor avea si va oferi claritate si intelegere usora a acestor roluri.
Cel de-al doilea criteriu se refera la cunostintele utilizatorilor ce vor administra magazinul online. Cunoasterea interfetei si functiilor si facilitatilor pe care le ofera este necesara indiferent de tipul platformei CMS ales. 

Actualizari

Actualizarea codului sursa este o diferenta semnificativa intre cele doua optiuni. Un magazin online construit pe o platforma customizata a fost creat o data, special pentru afacerea dvs., ceea ce inseamna ca rar si doar cu ajutorul unui programator codul sursa va fi actualizat.  In cazul in care se doresc implementate noi functii si facute schimbari importante, acestea pot fi facute de catre un programator contra cost. Platformele Pre-Built sunt actualizate continuu, oferind noi caracteristici, optiuni, plug-in-uri si teme gratuite sau contra cost. 
Ioan Dorneanu
Ioan Dorneanu 26.01.2016

Programator PHP cu peste 8 ani experienta in realizarea aplicatiilor web custom. Am finalizat cu succes peste 100 de proiecte web si sunt specializat acum pe realizarea aplicatiilor web si a magazinelor online custom.

Comentarii

Nu avem nici un comentariu la acest articol

Lasa un comentariu