Programare Web

Cu o experienta de peste 10 ani in proiectarea si crearea de aplicatii cu baze de date, m-am specializat indeosebi pe programarea PHP. Pot realiza orice proiect, de la modele simple pana la unele complexe folosind Codeigniter – framework de tip MVC si cele mai noi tehnologii.

Programare Web

Modul in care sunt cautate informatiile pe internet s-a schimbat destul de mult in ultimii ani. Oamenii folosesc calculatoare desktop, laptopuri, tablete si telefoane mobile pentru accesarea site-urilor favorite sau pentru cautarea de informatii online, iar dimensiunile acestora sunt foarte variate. In astfel de conditii, un programator web trebuie sa fie constant la curent cu ultimele tehnologii pentru a putea raspunde cu succes in fata oricarei provocari.

Programarea web este punctul meu forte. 

Cu o experienta de peste 10 ani in proiectarea si crearea de aplicatii cu baze de date, m-am specializat indeosebi pe programarea PHP. Pot realiza orice proiect, de la modele simple pana la unele complexe folosind Codeigniter – framework de tip MVC si cele mai noi tehnologii.

MVC, Model-View-Controller, este un sablon arhitectural care separa partea de stocare a datelor de cea de prezentare si de prelucrare (interfata proiectului)

  • Modelul: este partea logica a unei aplicatii, partea de programare care raspunde la cereri despre starea sistemului si operatiile care se fac asupra bazei de date.
  • View-ul: transpune intreg modelul intr-o interfata grafica. Este practic o mini-aplicatie ce ajuta la rendarea informatiilor procesate de controller.
  • Controller-ul: este componenta principala a arhitecturii MVC, creierul aplicatiei ce face legatura intre model si view, intre actiunile userului si partea decizionala a aplicatiei. 

Principalul avantaj al utilizarii MVC este acela ca permite realizarea unor aplicatii extrem de usor de modificat.

De ce programare custom?

Un web design custom impreuna cu o solutie customizata de programare presupune utilizarea de linii de cod gandite special pentru site-ul ce urmeaza a fi dezvoltat. Liniile de cod pe care le scriu vin in intampinarea si rezolvarea problemelor punctuale, nu sunt gandite pentru a acoperi o gama cat mai la larga de situatii. Programarea custom poate fi tradusa prin eficienta, usurinta in utilizare – sistem de administrare mai usor de folosit – si o experienta generala mult imbunatatita.

Fiind in permanenta la curent cu cele mai noi tehnologii in materie de programare si investind in mod constant in dezvoltarea abilitatilor personale, imi este foarte usor sa creez aplicatii customizabile care sa raspunda oricarei cerinte venite din partea clientilor mei. Pentru mine structura interna si functionalitatea siteului sunt mai mult decat un scop in sine, sunt instrumente pe care le folosesc cu pricepere pentru a crea cele mai bune rezultate si a oferi vizitatorilor unui site cea mai buna experienta online.

Pentru a realiza o aplicatie web custom, folosesc in principal urmatoarele tehnologii:

  • PHP, OOP, Codelgniter, MVC
  • HTML5, CSS3
  • MySQL
  • Web Services, API
  • Ajax, JavaScript, jQuery

Comentarii

Nu avem nici un comentariu.

Lasa un comentariu