Creare magazine online custom

Alege un magazin online realizat custom, conform cerintelor si specificatiilor afacerii tale.

  • Acasa
  • —»
  • Creare magazine online custom

Creare magazine online custom

In fiecare zi lumea afacerilor moderne este tot mai influentata de tehnologiile online. Daca in urma cu cativa ani crearea unui magazin online ar fi fost un avantaj, astazi acest lucru a devenit o necesitate pentru companiile ce comercializeaza produse sau servicii. Iar crestere rapida a comertului electronic a dus la aparitia unei concurente puternice. Tinand cont de acestea mi-am orientat activitatea de programare catre crearea de sisteme e-commerce dedicate, perfect adaptate nevoilor clientilor.

Pentru a ajunge la cele mai bune rezultate, pastrand totodata un echilibru intre timpul de executie si costuri, in dezvoltarea magazinelor online folosesc Codelgniter framework.

Care sunt avantajele Codelgniter:

  • Timp de dezvoltare mai scurt: interfata ajuta foarte mult in reducera timpului de programare, avand o serie de functii si utilitati ce pot fi accesate cu usurinta fara a pierde timp esential cu scrierea liniilor de cod. Acest lucru inseamna ca magazinul dumneavoastra online va fi gata mult mai repede, fara a compromite in nici un fel calitatea programarii.
  • Un alt avantaj al programarii in Codelgniter este acela ca imi ofera libertatea de a crea un magazin online de la zero. Acesta vine cu o serie de caracteristici si utilitati care permit unui programator sa creeze orice fel de site.
  • Mai putine modalitati de a gresi codul, mai putine erori de programare.
  • Fara linii de cod duplicat: fiecare linie de cod si fiecare functie este usor de regasit in Codelgniter.
  • Functii clare si bine definire: Codelgniter lucreaza dupa principiul MVC (Model View Controller) ceea ce inseamna ca structura codului este mai intai gandita si analizata si apoi scrisa.
  • Vine cu un set extins de biblioteci ce includ o gama larga de linii de cod pentru a usura munca programatorului php.
  • Poate fi usor modificat de orice programator cu cunostinte medii de programare orientata pe obiecte.

Un magazin online este un instrument de vanzare, iar pentru ca acesta sa fie eficient este esential sa fie foarte bine structurat, sa aibe un design placut si atractiv cu un layout prietenos si curat, sa fie usor de navigat si, nu in ultimul rand, sa ofere o solutie securizata de plati online.

Etapele dezvoltarii unui magazin online custom

Analiza

Analiza este primul pas in crearea unui magazin online customizat. O analiza atenta imi va permite sa cunosc compania, istoricul sau si obiectivele ce se doresc a fi atinse. Impreuna cu clientul voi realiza o analiza demografica pentru a identifica tipul clientilor interesati de produsele si serviciile pe care le oferiti. Voi identifica obiceiurile de cautare ale publicului tinta, voi analiza principalii concurenti si gradul de competitivitate al cuvintelor cheie pentru care se urmareste sa se optimizeze siteul.

Strategie

In cazul unui magazin online custom, strategia de dezvoltare include atat partea de design si proiectare cat si partea de optimizare si promovare. Un prim pas pe care il voi face va fi sa realizez un unui schelet creionat al site-ului (crearea unui wireframe) pentru a putea vizualiza si imagina structura si layout-ul paginilor fara ca atentia sa-mi fie distrasa de elementele stilistice. Tot aici, orice modificari de continut se vor putea face usurinta, fara a afecta in vreun fel designul. Mai departe, voi continua proiectarea grafica a siteului, pas in care se vor alege elementele de design, paletele de culori, fonturile folosite si imaginile ce vor fi integrate in site. De indata ce toate aceste detalii au fost stabilite va incepe dezvoltarea propriu zisa a site-ului.

Dezvoltare

Acesta este momentul in care incepe programarea propriu zisa si site-ul incepe sa prinda viata si sa devina functional. Voi dezvolta rand pe rand pagina de start, urmata de paginile interioare ale site-ului, paginile de produse si contact. Vor fi integrate si dezvoltate elemente specifice pentru magazinele online precum cosul de cumparaturi si modalitati de plata online.

Scopul principal al unui magazin online este acela de a genera profit, iar in munca mea de dezvoltare web acord o atentie deosebita fiecarui detaliu care contribuie la functionalitatea siteului, astfel:

  • Viteza de operare. Un magazin online trebuie sa fie functional 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Viteza de incarcarea a continutului, navigarea dintr-o pagina in alta, plasarea comenzilor online si realizarea platilor trebuie sa se desfasoare instantameu.
  • Densitatea informatiilor si interactivitatea. Un magazin online trebuie sa ofere descrieri si imagini cu produsele sau serviciile comercializate, instructiuni de folosire, filmulete, recomandari si reviewuri.
  • Optiuni variate de afisaj: previzualizare produs in pagina rapida, efectuare cumparaturi instant, optiuni de zoom pentru imagini, etc.
  • Optiuni multiple de cautare si sortare a produselor in functie de diferite criterii si caracteristici.
  • Actualizarea reala a stocurilor, pentru ca nimic nu este mai frustrant pentru un vizitator decat un magazin online cu stocuri neactualizate. 
  • Solutii integrate de verificare al statusului comenzilor.
  • Implementarea solutiilor de securizare a platilor online.
  • Integrarea elementelor ce fac legatura intre un produs si siteurile de socializare (like, share, e-mail a friend, etc.).

La final, cand toate aceste elemente sunt integrate si siteul este complet, urmeaza partea de testare si verificare a fuctionalitatii. Voi realiza o testare multi-dispozitiv a timpului de incarcare si afisare a magazinului si voi verifica sa nu existe erori.

Lansare

Odata ce testarea s-a incheiat, ultimul pas care mai ramane de facut este lansarea magazinului online. Acesta va fi incarcat pe platforma de gazduire aleasa si va fi gata de actiune.

Comentarii

Nu avem nici un comentariu.

Lasa un comentariu